Food & Fun, lekkere en leuke dingen

Vega


Gerookte Tofu:

Een lekker alternatief voor spekjes. Deze tofu geeft pit aan b.v. roerbak

gerechten. Bij het gerecht hiernaast; de Stoof van Paddenstoelen zou je deze tofu ook kunnen toevoegen.

Wil je weten hoe deze tofu uit de test komt; kijk dan eens op de website van www.dehippevegetarier.nl


Tijdens onze zoektocht naar vegan producten hebben we heel veel uitgeprobeerd.

 

De falafel van Maza, en dan die met tomaat is een blijvertje. Houd je meer van pittig, dan is er ook falafel met jalapenos en harissa.  


Het lukt ons niet om helemaal vegan te gaan, maar de kaas die wij eten is wel vegetarisch dus gemaakt met

 

 vegetarisch stremsel. Jersey kaas, Terschellinger kaas of kaas van Bastiaansen is zeker vegetarisch. Vraag het na bij de kaasboer. 


Recepten


 

 

 

 

 

 

Stoof van Paddenstoelen

 


 

 

 

 

 

 

Bietensoep


 

 

 

 

 

 

 

Aardbeien risotto

Kookboeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn eigen kookboek "Koken is een eitje" mag natuurlijk niet ontbreken.  Uitgegeven in 2012 door Uitgeverij Verba/de Lantaarn en nog steeds te koop! Makkelijke recepten voor iedereen die wil leren koken, maar zeker niet standaard! Originele recepten van De Bonte Tafel 


Nigel Slater

Greenfeast

Heerlijke

gerechten

voor de 

herfst en de 

winter

 

Wat een geweldig kookboek! Natuurlijk kende we Nigels Slater.

Ik volgde hem voeger op de BBC en misschien ken je de leuke film "Toast", die over zijn jeugd gaat. Ieder recept in dit boek is goed en inmiddels ben ik redelijk kritisch wat betreft kookboeken. Dit oranje boek is de herfst winter uitgave, ik ga zeker ook de lente zomer uitgave aanschaffen. Maar eerst ga ik mijzelf het Culinair winter dagboek cadeau doen!


Een zeer compleet en dik (575 pagina's) Scandinavisch bakboek, uiteraard met de beroemde kanelbullar en cardemon buns. Dit boek is Engelstalig. Niet makkelijk, maar wel zeer de moeite waard als je van bakken houdt; van brood tot cakes en alles er tussen in.


Vegan JapanEasy

Van de Britse

chefkok Tim

Anderson, klassiek en modern vegan Japans.

 

Een prachtig boek, van buiten en van binnen. Het is wel wat meer voor de gevorderde kok die echt wat anders wil uit proberen. Maar alles wordt goed en duidelijk uitgelegd en het is naast mooi, ook een leuk en met humor geschreven boek. Ook in het Nederlands.