Green & Slow Food

Vanaf 2016 worden kookworkshops gegeven in de Kookstudio van 't Stadsplein.

Deze mini sweet peppers, ook wel raindrops genoemd kwamen we tegen bij Xenos. Super garnering en lekker!


Gerookte Tofu:

Een lekker alternatief voor spekjes. Deze tofu geeft pit aan b.v. roerbak

gerechten. Bij het gerecht hiernaast; de Stoof van Paddenstoelen zou je deze tofu ook kunnen toevoegen.

Wil je weten hoe deze tofu uit de test komt; kijk dan eens op de website van www.dehippevegetarier.nl


Het lukt ons nog niet om helemaal vegan te gaan, maar de kaas die wij eten is wel vegetarisch dus gemaakt met

 

 vegetarisch stremsel. Jersey kaas, Terschellinger kaas of kaas van Bastiaansen is zeker vegetarisch. Vraag het na bij de kaasboer. 


Recepten van de Bonte Tafel, zie onderstaand en klik op het gerecht voor de recepten.







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn eigen kookboek "Koken is een eitje" mag natuurlijk niet ontbreken.  Uitgegeven in 2012 door Uitgeverij Verba/de Lantaarn en nog steeds te koop! Makkelijke recepten voor iedereen die wil leren koken, maar zeker niet standaard! Originele recepten van De Bonte Tafel 


Vegan JapanEasy

Van de Britse

chefkok Tim

Anderson, klassiek en modern vegan Japans.

 

Een prachtig boek, van buiten en van binnen. Het is wel wat meer voor de gevorderde kok die echt wat anders wil uit proberen. Maar alles wordt goed en duidelijk uitgelegd en het is naast mooi, ook een leuk en met humor geschreven boek. Ook in het Nederlands.


Nigel Slater

Greenfeast

Heerlijke

gerechten

voor de 

herfst en de 

winter

 

Wat een geweldig kookboek! Natuurlijk kende we Nigels Slater.

Ik volgde hem voeger op de BBC en misschien ken je de leuke film "Toast", die over zijn jeugd gaat. Ieder recept in dit boek is goed en inmiddels ben ik redelijk kritisch wat betreft kookboeken. Dit oranje boek is de herfst winter uitgave, ik ga zeker ook de lente zomer uitgave aanschaffen. Maar eerst ga ik mijzelf het Culinair winter dagboek cadeau doen!