Wie o wie

 Rond 2005 startte ik met De Bonte Tafel, culinaire producties. Ik gaf vele kookworkshops en verzorgde catering, vanuit onze omgebouwde schuur op het platteland of op historische locaties en weelderige boomgaarden. Daarnaast gaf ik horeca les op middelbaar en hoger onderwijs, schreef recepten voor magazines, stond op bio markten en runde een theetuin. In 2012 kwam mijn kookboek "Koken is een eitje" uit bij uitgeverij Verba/De Lantaarn.

 

Ik waagde mij ook aan andere vormen van schrijven en ontdekte hoe fijn en rustgevend schrijven is. En dat schrijven spiritueel kan zijn! Door het schrijven vanuit gevoel kwam ik meer in contact met mijzelf en voelde ik dat het tijd werd andere paden te bewandelen.

Juist om even iets heel anders te doen, werkte ik 2015 een jaar in een spirituele lifestyle winkel. Een jaar van meer rust,  en vooral bezinning. Vanaf 2018 ben ik lid van de Orde van Weefsters www.ordevanweefsters.nl. "Wij weven geestelijk".

 

Vanaf 2016 ben ik sociaal cultureel werker, welzijnscoach bij S.C. 't Stadsplein in Bovenkarspel. 

Door het sociaal cultureel werk voel ik mij zeer betrokken bij de mensen die ik mag begeleiden.

Het er zijn voor iemand, en iets kunnen betekenen is dankbaar, mooi en positief 'werk'.

Om mijn werk te ondersteunen heb ik mij via studie verdiept in positieve psychologie en positieve gezondheid. Voor het het project Welzijn op Recept ben ik welzijnscoach. Vanaf 2023 ben ik mindfulness trainer (MBCT).

(gecertificeerd en geaccrediteerd bij Registerplein) 

 

Het liefst doe ik zoveel mogelijk buiten in de natuur! De natuur speelde altijd een grote rol in mijn leven, van kind af aan speelde ik in het bos en droomde van een boerderijtje op het platteland. Het werd een vrijstaand tuindershuis. Na twintig jaar op het platteland wonen we op dit moment in de binnenstad van Hoorn; van hier uit zijn mijn man en ik bezig nieuwe dromen te verwezenlijken waarbij de natuur een grote rol zal gaan vervullen. 

 

De Bonte Tafel vond ik als naam nog altijd leuk en passend!

Je zal er mooie nieuwe verbindende creaties tegenkomen in de vorm van de diverse cursussen, het intuïtief schrijven in de natuur is de 'groene' draad. 

Schuif je aan bij De Bonte Schrijftafel? Ik hoop je te zien, of misschien terug te zien....

Een gevarieerde tafel waar iedereen welkom is!

 

Warme liefdevolle groet, Désirée Vegter Stevens

Hoorn