Wie o wie

 

Rond 2005 startte ik met De Bonte Tafel, culinaire producties. Ik gaf vele kookworkshops en verzorgde catering, vanuit onze omgebouwde schuur op het platteland of op historische locaties en weelderige boomgaarden.  

Daarnaast organiseerde ik wildpluktochten, nam deel aan biologische markten en festivals en was mede oprichter slow food West Friesland. Tot 2019 schreef ik recepten voor Bio Budget, Vitatas en er verschenen publicaties in kookboeken en magazines.

In 2012 kwam mijn kookboek "Koken is een eitje" uit bij uitgeverij Verba/De Lantaarn.

Een aantal jaren heb ik Theetuin Fort Nieuwersluis geëxploiteerd. Ook gaf ik les als o.a. keuken docent bij Tio Hogere Hotelschool Amsterdam, Clusius College VMBO Stede Broec, Don Bosco College Volendam. Ik was chefkok bij Keizer Culinair en bleef nog altijd koken, cateren en schrijven; niet alleen recepten.

 

Ik waagde mij ook aan andere vormen van schrijven en ontdekte hoe fijn en rustgevend schrijven is. En dat schrijven spiritueel kan zijn! Door het schrijven vanuit gevoel kom je in contact met jezelf.

Juist om even iets heel anders te doen, werkte ik 2015 een jaar in een spirituele lifestyle winkel. Een jaar van meer rust,  en vooral bezinning. Vanaf 2018 ben ik lid van de Orde van Weefsters www.ordevanweefsters.nl. "Wij weven geestelijk".

 

In 2016 ben ik gaan werken als sociaal cultureel werker, welzijnscoach en kookstudio coördinator bij S.C. 't Stadsplein in Bovenkarspel. 

Ik werk nu achter de schermen van de Kookstudio, waar ik mijn ervaring kan delen met anderen en op deze manier onder andere kookbegeleiders opleid.

Door het sociaal cultureel werk voel ik mij zeer betrokken bij de vrijwilligers die ik mag begeleiden.

Het er zijn voor iemand, en iets kunnen betekenen voor alle bezoekers is dankbaar, mooi en positief 'werk'.

Om mijn werk te ondersteunen heb ik mij via studie verdiept in positieve psychologie en positieve gezondheid. Voor het het project Welzijn op Recept ben ik welzijnscoach. Vanaf 2023 ben ik mindfulness trainer.

(gecertificeerd en geaccrediteerd bij Registerplein) 

 

Het liefst doe ik zoveel mogelijk buiten in de natuur! De natuur speelde altijd een grote rol in mijn leven, van kind af aan speelde ik in het bos en droomde van een boerderijtje op het platteland. Een boerderijtje werd het niet helemaal, maar we hebben twintig jaar vrijstaand en in de natuur gewoond. Op dit moment wonen we in de binnenstad van Hoorn; van hier uit zijn mijn man en ik bezig nieuwe dromen te verwezenlijken waarbij de natuur een grote rol zal gaan vervullen.

 

De Bonte Tafel vond ik als naam nog altijd leuk en passend!

Je zal er minder culinaire producties tegenkomen, maar wel andere mooie verbindende creaties in de vorm van de diverse cursussen Schrijven in Natuur. 

 

Schuif je aan bij De Bonte Schrijftafel? Ik hoop je te zien, of misschien zelfs terug te zien....

Een gevarieerde tafel waar iedereen welkom is!

 

Warme groet, Désirée Vegter Stevens

Hoorn