Wie o wie

 

Rond 2005 startte ik met De Bonte Tafel, culinaire producties; kookworkshops en catering, soms op historische locaties of weelderige boomgaarden.  

Daarnaast organiseerde ik wildpluktochten, nam deel aan biologische markten en festivals en was mede oprichter slow food West Friesland. Ik schreef tot 2019 recepten voor Bio Budget, Vitatas en er verschenen publicaties in kookboeken en magazines.

In 2012 kwam mijn kookboek "Koken is een eitje" uit bij uitgeverij Verba/De Lantaarn.

Een aantal jaren heb ik Theetuin Fort Nieuwersluis geëxploiteerd. Ook gaf ik les als o.a. keuken docent bij Tio Hogere Hotelschool Amsterdam, Clusius College VMBO Stede Broec, Don Bosco College Volendam. Ik was chefkok bij Keizer Culinair en bleef nog altijd koken, cateren en schrijven; niet alleen recepten.

Ik waagde mij ook aan ander soort vormen van schrijven en ontdekte hoe fijn schrijven kan zijn.

Juist om even iets heel anders te doen, werkte ik 2015 een jaar in een spirituele lifestyle winkel. Een jaar van meer rust,  en vooral bezinning.

Vanaf 2016 ben ik werkzaam als sociaal cultureel werker en kookstudio coördinator bij S.C. 't Stadsplein in Bovenkarspel. 

Ik werk nu achter de schermen van de Kookstudio, waar ik mijn ervaring kan delen met anderen en op deze manier onder andere kookbegeleiders opleid.

Door het sociaal cultureel werk voel ik mij zeer betrokken bij de vrijwilligers die ik mag begeleiden.

Het er zijn voor iemand, en iets kunnen betekenen voor alle bezoekers is dankbaar, mooi en positief 'werk'.

 

De Bonte Tafel vond ik als naam toch nog leuk, en passend!

Ja zal er minder culinaire producties tegenkomen, maar wel veel andere mooie verbindende creaties. De positieve cursussen hoop ik in de toekomst uit te zullen breiden.

 

Schuif je aan bij De Bonte Tafel? Ik hoop je te zien, of misschien zelfs terug te zien....

Een gevarieerde tafel waar iedereen welkom is!

 

Warme groet, Desiree Vegter Stevens

Hoorn