Cursussen

Schrijven in de Natuur

Door het niet bewust schrijven kom je op een ander niveau en zal je terug lezen wat er diep binnen in je leeft. Het schrijven maakt rustig, het kan ergens op focussen en je helpen bij keuzes. Deze manier van schrijven zal voelen als een reis; een pelgrimage waarbij de natuur je geleid. De cursussen vinden zoveel mogelijk plaats in de natuur. Buiten bestaat een automatische aantrekkingskracht omdat we onderbewust beseffen dat we allemaal onderdeel zijn van de natuur en dat alles is verbonden. 

De cursus zal altijd gaan om je eigen persoonlijke innerlijke ervaring, dit noemen we spiritualiteit. Door bijvoorbeeld bepaalde methodes of meditatie zou je in contact kunnen komen met het goddelijke; het bewust worden van jezelf. Ook hier zullen we tijdens de cursus gebruik van maken.

Daarnaast focussen we op de positieve psychologie, dat zijn processen om individuen, relaties en samenlevingen optimaal te laten functioneren en welbevinden te vergroten in plaats van te kijken naar de mechanismen van disfunctioneren.

Natuur kan je het gevoel geven van troost, herstel, kracht, blijdschap en thuiskomen.

Doel van schrijven op gevoel in de natuur zou kunnen zijn:

Intuïtie ontwikkeling

Balans herstellen

Belemmeringen loslaten

Keuzes maken

Persoonlijke ontwikkeling

Zingeving

Communicatie met jezelf

Antwoorden vinden in de natuur

Het kind in jezelf omarmen

Verbinding met de natuur en jezelf

 

Wat ga je doen?

We gaan zoveel mogelijk de natuur in en maken contact met alles om ons heen. Door vragen en creatieve oefeningen mag je gaan schrijven wat je voelt. Aan de hand van het thema neem ik je mee op reis; we vertrekken, vertragen, ontmoeten, verwonderen, veranderen en verankeren. Er is ruimte voor kalmte, bewegen, creatieve expressie en eventueel delen. Dat kan in één dag, een weekend of een midweek.

 

De cursussen zijn één dag (workshop 85,- p.p.) , een weekend (350,- p.p.) of een midweek (550,- p.p.)  en kunnen op dit moment worden geboekt vanaf 6 tot ongeveer 12 personen. Maak zelf een groep aan, anders zet ik je op de inschrijflijst en bij 6 aanmeldingen kan het door gaan. Stuur mij een mail voor meer informatie over programma, omgeving, data, schrijf en slaap plek. Er is ruimte voor een cursus op maat. De cursus kan ook in het Engels worden gegeven.


Pippi, het kind in jezelf

Een unieke schrijvers retraite in de natuur. Een kind ziet de natuur als een bron van kracht en geheimzinnigheid. Pippi gaat met haar unieke denkwijze met je mee! 

 

Pippi is puur, natuur is puur.

Wij zijn natuur.

Meer over de cursus "Pipi, het kind in jezelf"


Ook deze cursussen zijn vanaf nu beschikbaar:

 

Het Magische Woud

Het Woud van Verlangen

De Elementen