Pippi, het kind in jezelf omarmen

Een unieke schrijvers retraite in de natuur. Pippi gaat met haar unieke denkwijze met je mee!

Deze manier van schrijven zal voelen als een reis; een pelgrimage in de natuur.

Natuur kan je het gevoel geven van troost, herstel, kracht, 

blijdschap en thuiskomen. 

Wij zijn natuur.

 

Als je zoekt op het thema “het kind in jezelf”, kom je bijna altijd informatie tegen over het gebroken kind in jezelf, het kind dat geheeld moet worden. Wij willen het kind in jezelf op een andere manier benaderen vanuit de positieve psychologie, en daar gaat Pippi ons bij helpen.

We kunnen niet om het feit heen, dat als we opgroeien wij ons oorspronkelijke zelf verliezen omdat we leren ons aan te passen aan de maatschappij. Hierdoor verdwijnen eigenheden en voelen we ons als volwassenen verwijdert van onszelf. Daardoor kijken maar weinig mensen terug op een optimale kindertijd.

Maar hoe zou het zijn om weer thuis te komen bij jezelf, bij wie je werkelijk bent, bij je ware zelf? Door intuitiviteit en spontaniteit kan je het onbewuste bewust laten worden. En als je ziet wat daar uit voort komt kan je als volwassenen ook zien of je nog altijd zo verwijderd moet zijn van je innerlijke kind, en of je al je opgebouwde mechanismen nog nodig hebt. Aan jou is nu de keuze.

Astrid Lindgren begon met het schrijven over Pippi Langkous in 1941. Zij kwam zelf uit een streng en gelovig milieu, desondanks behield zij altijd een soort speelsheid ten opzichte van het leven. Met haar kinderboeken zette zij conventies overboord en bevrijdde zij de kinderliteratuur van een zware moraal. De vrije mens stond bij haar voorop en de thema’s die zij met humor omzette zullen altijd actueel blijven. Zelf vond ze het maar gekkig als men haar boeken ging “psychologiseren’’.

 

Wij zullen de boeken van Astrid Lindgren en de teksten van Pippi niet gaan ontleden maar Pippi kan ons op een luchtige wijze helpen op onze reis. Op deze reis, waar jij centraal staat, zullen we de natuur in trekken, veel intuïtief schrijven, spiritualiteit toelaten en de poort open zetten voor positiviteit.

Pippi de cursus

Door het niet bewust schrijven kom je op een ander niveau en zal je terug lezen wat er diep binnen in je leeft. Het schrijven maakt rustig, het kan ergens op focussen en je helpen bij keuzes.

Een groot gedeelte van deze cursus zal lekker buiten in de natuur zijn. Een kind ziet de natuur als een bron van kracht en geheimzinnigheid. Er bestaat een automatische aantrekkingskracht omdat we onderbewust beseffen dat we allemaal onderdeel zijn van de natuur en dat alles is verbonden. 

Het zal gaan om je eigen persoonlijke innerlijke ervaring, dit noemen we spiritualiteit. Door bijvoorbeeld bepaalde methodes of meditatie zou je in contact kunnen komen met het goddelijke; het bewust worden van jezelf. Ook hier zullen we tijdens de cursus gebruik van maken.

Daarnaast focussen we op de positieve psychologie, dat zijn processen om individuen, relaties en samenlevingen optimaal te laten functioneren en welbevinden te vergroten in plaats van te kijken naar de mechanismen van disfunctioneren.

 

Doelen van de Pippi cursus kunnen zijn; ter bevordering van

Intuïtie ontwikkeling

Balans herstellen

Belemmeringen loslaten

Keuzes maken

Persoonlijke ontwikkeling

Zingeving

Communicatie met jezelf

Antwoorden vinden in de natuur

Het kind in jezelf omarmen

 

De cursus duurt een midweek, van maandag t/m vrijdag en zal eind voorjaar 2021 worden gegeven.

De exacte datum en prijs is nog niet bekend. Wil je op de hoogte worden gehouden, stuur mij dan een mail.