Positief

Bij positieve gezondheid kijkt men niet alleen maar naar mentale en lichamelijke gezondheid maar juist naar alles daar om heen. Focussen op een positieve gezondheid is kijken naar wat er wél mogelijk is en stelt een betekenisvol leven centraal. De nadruk ligt op veerkracht, eigen regie en aanpassingsvermogen. Je bent niet je aandoening. De cursussen die ik geef zullen gerelateerd zijn aan positieve gezondheid; met hulp van de natuur en intuïtief schrijven werken we aan worden wie je bent.

Zie ook andere positieve tips op deze pagina!


Deze prachtige boeken van Elif Shafak kon ik niet weg leggen.

Nog even en deze film draait in de filmhuizen. Prachtig in beeld gebracht wat er allemaal onder onze voeten leeft en hoe belangrijk ieder organisme is voor onze grond en Aarde.Wandelen kan je overal. Er zijn verschillende sites met informatie over routes door heel Nederland: b.v. wandelnet , wandel.nl . Geniet van buiten zijn!


www.deandersons.nl

Wat een leuke intieme voorstelling:

'Een mooiere wereld',  veel positieve mooie warme liedjes, met als leidraad het gedachtengoed van Astrid Lindgren. Echt een aanrader!


Een prachtig en hoopvol boek. Robin schrijft over het verlangen om te leven in een wereld die van geschenken van de Aarde is gemaakt. De oorsprong is te vinden in het inheemse wereldbeeld waarin we een juiste relatie tussen land en mens terug vinden. Als bos ecoloog en bioloog laat zij ook zien dat wetenschap en traditionele kennis samen kunnen gaan. 


Rozen zijn toch zo mooi. Deze rozen kreeg ik cadeau en stonden meer dan drie weken. Wil je meer weten over rozen, bloemen en planten dan is dit alvast een leuke site: dutchflowerlink.


Zelf zeep maken van restjes. Op de site  -het kan wel- vind je van alles over een groener, eerlijker en leuker leven.


Maak een bijtje of een insect van wat je in de natuur vindt. Leg het in een mooie schaal of kom.