Programma 2024   weekend retraite cursus oktober

Najaar "Voel je verbonden"                                                                                                                               11 t/m maandag 14 oktober Klooster Nieuw Sion

Dichtbij Deventer in het mooie Sallandse landschap ligt Klooster Nieuw Sion. De monniken zijn er niet meer maar Nieuw Sion is een levend en werkend klooster met een oecumenische woongemeenschap. Er is de Koffieschenkerij met producten uit eigen moestuin, een bierbrouwerij, een kapel en kerk. Het is een gastvrije en vredige omgeving. Naast het klooster begint het bos waar wij gaan wandelen en schrijven. Wij verblijven in het gastenhuis, waarbij iedereen een eigen kamertje (kloostercel) heeft met een éénpersoonsbed, wastafel en bureau met stoel. Naast de intuïtieve schrijfcursus in de natuur zullen wij zoveel mogelijk meegaan in het ritme van het klooster.

Je kan je verbonden voelen met de natuur, de elementen en het universum. Wie ben jij in het grote geheel? Als je je verbonden kan voelen met de dingen om je heen, en als je je bewust wordt van het kleine en grote zijn kan je dichterbij jezelf komen. De ontplooiing van je eigen spiritualiteit, jouw persoonlijke innerlijke ervaring. Hoe mooi is het om dit in een klooster te mogen gaan ontdekken. Je mag je gaan verbinden met jezelf en met al dat is. We gaan wandelen en intuitief schrijven. Ik begeleid je met vragen naar de kern van wat er is. Door het intuitief schrijven kunnen er antwoorden komen vanuit het universum. Er is de mogelijkheid om mee te doen aan de getijdengebeden en op zaterdag en zondag doen we mee met de stille meditatie.

Programma

Vrijdag 11 oktober aankomst om 14.00 uur. Je kan dan gelijk je spullen op je kamer zetten.

Koffie/thee met lekkers in de Koffieschenkerij en kennismaking.

15.00 uur Korte rondleiding  (ongeveer 40 minuten) Klooster. 

17.00 uur Uitleg, indeling cursusdagen, klooster huisregels.

17.55 uur Getijdengebed, voor wie dat wil.

Samen koken en eten.

Zaterdag en zondag ochtend gaan we de prachtige herfst bossen in. We gaan daar onder meer kleine reflectie en schrijfopdrachten doen.

Om 11.55 uur Stille meditatie, hierna lunch. In de middag gaan we weer naar buiten, het uitwerken van de opdrachten in de ochtend en/of nieuwe vraag en schrijf oefeningen. De indeling hangt af van het weer.

We koken en eten gezamenlijk vrijdag en zaterdag avond, de maaltijden zullen vegetarisch zijn. Het ontbijt wordt voor ons verzorgd, de lunch maken we zelf. 

Vanaf 21.30- 22.00 uur begeeft iedereen zich naar de eigen kamer.

Allergieën en diëten graag aan mij doorgeven. (Alcohol is beperkt tot 2 glazen per avond.)

Zondag lunch in de Koffieschenkerij (inclusief) en afsluiting rond 16.00 uur.

Kamers en prijzen

Voor deelnemers zijn er 6 éénpersoons klooster kamers beschikbaar (éénpersoonsbed, wastafel, bureautje en stoel).

Badkamers en toiletten zijn op de gang, ik raad aan om een badjas mee te nemen.

We hebben een eigen 'vergaderkamer' voor onze cursus. De ontbijtruimte en keuken kan mede door andere gebruikt worden. Het klooster wordt ook gebruikt door mensen die individueel in retraite zijn.

Prijs: 1 persoon op eigen kamer € 375,-

inclusief cursus, rondleiding, koffie/thee lekkers bij aankomst, 3 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner zelf koken, koffie/thee/drankjes, 1 x diner in de Koffieschenkerij, inclusief 1 drankje naar keuze.

 

Aanmelden kan tot 9 september 2024 !

Aanmelden via: debontetafel@gmail.com of contact met naam, telefoonnummer en naam cursus. 

Betaling: Direct na aanmelding. Je krijgt van mij dan een betaallink, als ik deze heb ontvangen mail ik je een bevestiging.

Als niet genoeg mensen zich hebben aangemeld zal er worden gecanceld en het geld gelijk worden teruggestort, 13 september uiterlijk.


"Ontmoet en koester je innerlijk kind"   te boeken per groep

Op de grens van Noord Brabant en Limburg ligt landgoed, minicamping Hoeve de Knol. Genesteld tussen de Maas aan de ene kant en duinen, heide en prachtige bossen aan de andere kant. Het Heijense bos is een natuurgebied van 130 ha met loof en naaldbomen. In deze inspirerende omgeving gaan we wandelen, schrijven en reflecteren. Je verblijft drie nachten in het gezellige Voorhuis.

Tijdens deze intuïtieve schrijfcursus in de natuur ga je de focus leggen op het kind in jou.

Als je wordt geboren is dat met een aura van licht, dat licht raken we jammer genoeg langzaam kwijt als we ouder worden, maar het is er wel!  Wie ben jij echt, wie is dat pure kind in jou en wat wil het je zeggen?  Door te spiegelen aan de natuur en met de vragen die ik je daarbij stel kan jij het licht in jou herontdekken. We kijken vooral naar de mooie herinneringen die je hebt als kind. Het helen van het gebroken kind kan niet in drie dagen, maar door vooral met een positieve blik naar je lichtkind te gaan kijken kan jij weer bij die bron van levensenergie komen. De antwoorden die je krijgt door het intuitief schrijven kunnen je helpen om meer zelfliefde en compassie te gaan voelen.

Hoeve de Knol is de juiste speelse plek voor deze mooie Lente reis.

Omdat ik ook een uitgebreide cursus rond Pippi Langkous, het kind in jezelf aanbied zal Pippi ons soms komen helpen. Juist omdat de teksten van Astrid Lindgren ons herinneren hoe heerlijk het is om het kind in je te mogen voelen en voeden!

Programma

Lang weekend

Kennismaking. Uitleg en indeling cursusdagen.

Samen koken en eten. 

Op vrijdag avond introduceren we ons aan de hand van het kind dat we waren/zijn. Om je hier op voor te bereiden krijg je een kleine schrijfopdracht als je je aanmeld voor deze cursus . Die schrijfopdracht neem je mee naar deze avond.

Zaterdag en zondag gaan we wandelen door de prachtige natuur, daarbij stel ik je af en toe vragen. In de middag werken we dat soms uit, komen er meer schrijfopdrachten of gaan we weer naar buiten. We stemmen het ook af aan het weer. We koken en eten gezamenlijk, de maaltijden zullen vegetarisch zijn. Allergieën en diëten graag aan mij doorgeven. (Alcohol is beperkt tot 2 glazen per avond.)

Maandag 8 april afsluiting en vertrek uiterlijk 11.00.

Je neemt mee: kleding waar je je prettig in voelt, regenkleding indien noodzakelijk, wandelschoenen, blocnote lijntjes, schrift lijntjes met harde kaft, pennen, potloden en/of stiften. 

Kamers en prijzen

Er zijn meerdere huizen beschikbaar bij Hoeve de Knol. Er is Het Voorhuis en dan nog zijn er nog diverse lodges.

Het Voorhuis beschikt over 2 gedeelde badkamers. De Lodge heeft één badkamer.

Prijs gedeelde kamer: € 360,- p.p. (éénpersoonsbedden)

Prijs kamer niet gedeeld, alleen: € 495,- p.p. (1 kamer heeft een twee persoonsbed)

Inclusief: cursus, drie overnachtingen inclusief eten en drinken.